Pantbanken Umeå AB

Vad kan man INTE belåna?


Principen är enkel: Lånebeloppet bestäms av den vara du kommer med.
Vi utgår från vad din vara skulle säljas för på vår internetauktion om du skulle välja att inte hämta tillbaka den. Undrar du om din vara är belåningsbar- ring oss!

Att samla på mynt och frimärken var väldigt populärt för tjugo år sedan, men idag är kundkretsen väldigt liten. Det gör att vi inte kan belåna dessa- om det inte är guldmynt eller tyngre minnesmynt i silver förstås.

Vi belånar inte pälsar. Vi belånar inte heller andra kläder, skinnställ, dykardräkter, hembygdsdräkter etc. Slalompjäxor faller in under samma kategori.


Vi belånar inte mattor; varken äkta eller oäkta.
Även om detta är en av världens snyggaste bilar har vi tyvärr inte utrymme att förvara den hos oss. Dock har vi en önskan att börja belåna motorcyklar i framtiden.

Enligt pantbankslagen måste vi kunna förvara panten på ett säkert sätt. Av den anledningen kan vi inte ta emot djur. Inte ens travhästar! (Jo, vi har faktiskt fått den frågan!:-)

Här är min lillasyster Anna. Hon får utgöra exempel på att vi inte belånar syskon eller äkta makar heller för den delen. (Japp, vi har faktiskt fått den frågan också!:-)
Nyheter

Pantbanken Umeå AB | Sveagatan 12, 903 27 UMEÅ | Tel: 090 - 13 80 30 | Email: info@pantbanken.com

Öppettider: Måndag - Fredag kl 10-17