Inloggning
Användarnamn: Lösenord:

Pantbanken Umeå AB

Om Pantbanken Umeå AB


Det sägs skämtsamt att pantbelåning är världens näst äldsta yrke.
I Umeå har pantbanken verkat sedan 1985.


Jag köpte pantbanken 1998 då jag var 25 år gammal. Nu har jag alltså drivit företaget i sjutton år. Och det är fortfarande lika roligt! Jag älskar att möta olika människor och att få se alla prylar. Det är som julafton varje dag!

Pantbanken Umeå AB är Sveriges nordligast belägna pantbank. Vi är medlemmar i Svenska Pantbanksföreningen. Föreningen består av de flesta pantbankerna i Norden.

Som alla andra banker är vi strikt reglerade. Vi står under tillsyn av Länsstyrelsen. Vi verkar under Pantbankslagen
Här är alltså jag, Sara von Ahn. Jag kan lite om mycket och mycket om en hel del. Det bästa med mitt jobb är att man hela tiden får lära sig nya saker! Jag har ett delvis fotografiskt minne och älskar att forska & utreda:) Min specialitet är naturligtvis smycken. Jag har examen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Umeå och har tidigare arbetat i guldsmedsaffär.
Här är Magnus von Ahn. Han tidigare drivit en bil- & mc-verkstad, men har för sju år sen sadlat om för att lära sig ett nytt yrke. Hans största intressen är klockor, människor och musik. Han har en social kompetens utöver det vanliga! (Kanske en av anledningarna till att vi varit gifta i 17 år;-)
Här är vår "vakthund" Daisy- en Jack Russellterrier. Hon är världens mysigaste hund! Hennes specialitet är att charma kunder och att leka med pipdjur ;-) Om du vill ha en (nästan:-) lika fin hund kollar du in på Kennel Quai´s i Ansmark nära Umeå.

1999 utsågs jag till Årets Nyföretagare av ALMI Västerbotten. Jag fick ett stipendium på 25.000kr av landshövdingen. Pengarna använde jag för att besöka andra pantbanker i Sverige för att lära mig mer.
Nyheter

Auktionsvaror

Sök auktionsvaror:
Försäljningsvaror

Sök Försäljningsvaror:

Pantbanken Umeå AB | Sveagatan 12, 903 27 UMEÅ | Tel: 090 - 13 80 30 | Email: info@pantbanken.com

Öppettider: Måndag - Fredag kl 10-17