Pantbanken Umeå AB

Vi ingår samarbetsavtal med Pantbanken Sverige!


Idag kan vi glatt avslöja att vi fr.o.m. årsskiftet inleder ett samarbete med Pantbanken Sverige.

För dig som lånekund innebär det bl.a. att du kommer att kunna sköta om ditt lån via nätet och att påminnelser etc. digitaliseras.

För dig som auktionskund blir skillnaden att själva auktionen sker via Pantbanken Sveriges hemsida med dess moderna betalningslösningar.

Men vi jobbar på som vanligt här i verkligheten där vi är glada över att få en stark samarbetspartner som kan sköta grovjobbet kring teknik och paragrafanalyser medan vi ägnar oss åt kunder och den dagliga driften.
/Sara


Såhär ser pressmeddelandet ut:

Pantbanken Umeå – nu del av Pantbanken Sverige

Den första januari blir Pantbanken Umeå, Sveriges nordligaste pantbank, en del av Pantbanken Sverige, för nu har parterna tecknat ett avtal om franchisesamarbete. Pantbanken Umeå är ett familjeföretag och ägs och drivs framgångsrikt sedan 20 år av Sara och Magnus von Ahn.
Överenskommelsen betyder att Pantbanken Umeå blir del av ett större sammanhang och tillgång till bland annat gemensam marknadsföring, försäkringar och utvecklade IT-system för pantbelåning och för internetauktioner.

– Det går bra för oss, men teknikdelen har sprungit ifrån oss. Vi var tidigt på framkant, men det är höga krav idag på pantsystemen och på auktionssystem. Vi tycker vi är för små för att ”uppfinna hjulet” själva. Det här är bättre och känns tryggt. Pantbanken Sverige är ett innovativt företag som har bra lösningar på mycket och känns fräscht. Vårt avtal betyder att vi får hjälp med det vi behöver och också nya kollegor. Vi blir del i ett större sammanhang och får tillgång till nya idéer, och de får tillgång till våra säger Sara von Ahn.
Pantbanken Umeå blir Pantbanken Sveriges tredje franchisetagare.

– Vi är glada att ha gjort den här överenskommelsen med Pantbanken Umeå. Det är en välskött pantbank med mycket kunskaper som vi ser fram emot att få in i Pantbanken Sverige. Vi har 15 egna pantbanker och med detta avtal fyra franchisekontor. Vår erfarenhet är att franchising är en bra samarbetsform. Det säger Peter Sundström, vd i Pantbanken Sverige som nu är representerade från Umeå till Malmö.

Framgångsrik pantbank med trogen kundkrets
Pantbanken Umeå har en trogen kundkrets som delas in i tre kategorier, de som lånar, de som handlar på internetauktioner och de som handlar i butik. Pantbanken Umeå har gått bra i alla år, men att vara få personer i bolaget är också att vara sårbar.

Sedan åtta år arbetar både Sara och hennes man heltid på pantbanken Umeå. Genom åren har man haft kontakter, visst samarbete och har utbytt erfarenheter och tankar med Pantbanken Sverige, så man känner redan varandra mycket väl. Pantbanken Umeå var den första pantbanken i landet som hade egna auktioner på internet redan 2005.

– Vi ser fram emot det här. Det blir skönt att hålla ett stort företag i handen, samtidigt som vi tycker det är viktigt med vår självständighet. Vi blir del av ett större sammanhang, och kommer få hjälp med nya idéer. Men vi kommer inte att helt segla helt under Stockholms flagg, utan kommer fortsätta att vara ett norrlandsföretag. Det här blir som att äta kakan och ha den kvar, och det passar oss. Vi kommer att fortsätta att göra det vi älskar, att vara här och möta våra kunder, säger Sara von Ahn.
Nyheter

Pantbanken Umeå AB | Sveagatan 12, 903 27 UMEÅ | Tel: 090 - 13 80 30 | Email: info@pantbanken.com

Öppettider: Måndag - Fredag kl 10-17